Виправдовував війну рф: СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП)

Виправдовував війну рф: СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП)

Служба безпеки України висунула підозру клірику київського монастиря УПЦ (МП) за виправдання війни російської федерації проти України.

Про це повідомляє СБУ.

Співробітники СБУ зафіксували підривну діяльність ще одного представника УПЦ (МП), який працював на користь росії. Цього разу йдеться про архімандрита одного з чоловічих монастирів у Києві.

За інформацією слідства, клірик публічно виправдовував повномасштабне вторгнення рф в Україну через соцмережі, а також поширював неправдиву інформацію щодо політичної ситуації в країні.

Під час обшуків у приміщеннях монастиря виявлено докази його протиправної діяльності. На основі цих доказів священнослужителю пред'явлено підозру за статтею 436-2 Кримінального кодексу України, що стосується виправдання агресії росії.

Розслідування продовжується, деталі злочину уточнюються. За цією статтею клірику загрожує до 5 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у серпні луганський клірик УПЦ (МП) постачав ювелірні вироби до росії - СБУ оголосила заочну підозру. Після окупації частини території Луганської області фігурант одним з перших "перереєстрував" компанію відповідно до "законодавства" рф.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала у Харкові агента російської федерації, який коригував ракетно-бомбові удари по місту та прилеглих територіях

Головне