Виплата 1000 гривень на людину та підготовка до зимового періоду: звернення Зеленського

Виплата 1000 гривень на людину та підготовка до зимового періоду: звернення Зеленського

Президент України Володимир Зеленський оголосив про підготовку уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні.

Про це повідомляє глава держави у вечірньому звернені.

“Є-підтримка для всіх наших людей - дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень, і кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Та донатити на військових - волонтерам, на дрони”, -  йдеться у повідомленні.

Надалі всі деталі має визначити Кабмін і представити все це людям найближчим часом. За словами президента України вже першого грудня гроші мають бути у людей.

Також він розповів про активну підготовку країни до зимового періоду, зокрема до опалювального сезону, зосереджуючи зусилля на захисті об’єктів енергетичної інфраструктури та зміцненні стійкості системи.

“Зараз на всіх рівнях нашої держави має тривати підготовка до найближчих місяців. Опалювальний сезон. Зима. Багато роботи в енергетиці – це захист об’єктів, це робота над стійкістю системи. Готуються регіони, готуються громади, готуються військові”, - додав Зеленський.

Крім того, головне у вечерньому зверненні:

  • Провів нараду. Доручив зробити формат технологічної ставки. Найбільший пріоритет - дрони, в тому числі такі, що можуть збивати ударні БпЛА.
  • Доручив ГУР та СБУ особисто зайнятися питанням визволення з російського полону цивільних.
  • Була зустріч з послами шести країн - Фінляндії, Бразилії, Ірландії, Чорногорії, Ісландії та Литви.
  • Відбулася конференція, присвячена одному з пунктів Формули миру - виведення рф з території України. У ній взяли участь представники понад 50 країн і міжнародних організацій.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Україна отримає близько 50 мільярдів доларів від G7 та ЄС вже до кінця цього року.

Головне