Винищувачі США і Канади перехопили російські та китайські літаки біля Аляски

Винищувачі США і Канади перехопили російські та китайські літаки біля Аляски

Американські та канадські винищувачі перехопили біля узбережжя Аляски кілька російських та китайських бомбардувальників. Про це повідомляють на Twitter (X) Північноамериканського командування повітряно-космічної оборони (NORAD).

Інцидент стався 24 липня, як повідомили в керівництві аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD). Були перехоплені 2 російські Ту-95 і 2 китайські H-6.

Водночас, дії російської та китайської авіації не розглядалися як загроза.

Дані військові літаки рф та КНР "діяли в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ)".

"Літаки росії та КНР залишалися в міжнародному повітряному просторі та не входили в суверенний повітряний простір Америки чи Канади", - йдеться в заяві відомства.

Дії російської та китайської військової авіації не розглядалися як загроза.

"Перехоплення здійснювали винищувачі NORAD зі Сполучених Штатів і Канади", - розповіли в північноамериканській аерокосмічній обороні.

Нагадаємо, в акваторії Азовського моря більше нема російських військових кораблів. Рішення окупантами було прийнято на тлі успішного ураження Силами оборони України залізничного порому "Славянин", пояснив в ефірі "Ми-Україна" речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Калузькій області рф розбився вертоліт Мі-28, екіпаж загинув. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Головне