Винищувачі НАТО понад 300 разів злітали для перехоплення літаків рф у 2023 році

Винищувачі НАТО понад 300 разів злітали для перехоплення літаків рф у 2023 році

Винищувачі НАТО понад 300 разів злітали для перехоплення літаків рф у 2023 році, більшість з яких відбулись у Балтійському морі.

Про це повідомив американський телеканал Sky News з посиланням на слова представника Північноатлантичного альянсу Ділана Вайта. Як зазначається, союзники НАТО посилили авіацію на східному фланзі після того, як у лютому 2022 року росія вчинила повномасштабне вторгнення в Україну.

Зокрема, НАТО перекинули винищувачі та наземні системи протиповітряної оборони на східний фланг.

Ділан Вайт розповів, що винищувачі Альянсу чергують там цілодобово і готові реагувати в разі підозрілих або неоголошених польотів поблизу повітряного простору своїх союзників.

Як наголосив представник НАТО, порушення повітряного простору НАТО з боку російської військової авіації є рідкісними та, як правило, короткочасними.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував нічну та ранкову атаку росії на Україну, яка відбулась у п'ятницю, 29 грудня. За його словами, з такими запасами ракет, які є в держави-агресора, вони можуть і будуть продовжувати подібні атаки. Він зазначив, що для таких ударів російські війська багато місяців накопичували ракети.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Посол США Брінк відреагувала на ранкову атаку рф і зазначила, що Україна потребує фінансування вже зараз. Брінк опублікувала знімок екрану телефону з купою сповіщень про оголошення повітряної тривоги вранці й написала, що “це те, що українці побачили на своїх телефонах сьогодні вранці”.

Головне