Винищувачі F-16 для нас пріоритет, але не виключаємо будь-яку допомогу, - Олещук

Винищувачі F-16 для нас пріоритет, але не виключаємо будь-яку допомогу, - Олещук

Сучасні винищувачі F-16 для українських військ є пріоритетом, щоб посилити можливості ударної авіації, але не виключається і будь-яка інша допомога.

Про це повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Микола Олещук у своєму Telegram-каналі.

"Наголошую, що Повітряні Сили розглядали і розглядають різні авіаційні платформи для посилення і подальшого розвитку бойової авіації України. В пріоритеті сьогодні, звісно освоєння F-16, на який уже перенавчаються українські пілоти. Втім наші фахівці вивчають й інші можливості щодо збільшення бойового потенціалу авіації в цілому", - пояснив командувач.

За його словами, він перебуває на постійному контакті з командувачем Сухопутних військ ЗС України Олександром Сирським, керівниками угруповань військ. Разом вони роблять усе, аби українські війська мали максимальне прикриття від повітряних атак росіян на різних напрямках.

Наразі Повітряні Сили мають чотири основні типи бойових літаків. За планом їх буде поступово замінювати західна техніка.

"Підкреслюю, ми не виключаємо будь-яку допомогу партнерів щодо багатоцільових літаків, штурмової авіації, вертольотів. Звісно, освоєння кожного нового типу літака – складний і не швидкий процес для нас, але ми його пройдемо!" - зазначив Олещук.

При цьому відразу відмовитися від експлуатації радянських літальних апаратів Збройні сили не матимуть змоги. Внаслідок цього разом із F-16 у небі будуть працювати винищувачі МіГ-29. Водночас ймовірно, що бойові спроможності бомбардувальників Су-24М зможе посилити західний Mirage-2000D, а штурмовиків Су-25 – A-10 Thunderbolt II.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна вже працює над підготовкою аеродромів для винищувачів F-16.

Головне