Вимагав "відкат" за отримання фінансування на відбудову бізнесу: посадовця КМВА викрили на хабарі

Вимагав

Заступника директора одного із Департаментів Київської міської державної адміністрації викрили на хабарництві. Посадовець КМВА вимагав із столичного бізнесмена "відкати" за можливість отримувати пільгове фінансування на відбудову бізнесу. Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За даними слідства, хабарник вимагав 20% виплат від підприємця, який мав отримати пільгове фінансування від держави на відбудову бізнесу. Його підприємство знаходиться у Бучі і було майже повністю знищено окупантами. Через це підприємець опинився на межі банкрутства. 

"Для порятунку компанії підприємець скористався державною програмою пільгового кредитування. Бізнесмен служить у одному з підрозділів тероборони, а його син доброволець в ЗСУ і зараз виконує бойові завдання на фронті. Однак, ситуація ускладнилася, коли до підприємця-військового звернувся чиновник з КМДА. Посадовець стверджував, що контролює надання компенсацій по державних кредитах для підприємців. І для того, щоб надалі отримувати відшкодування, йому мають сплатити 20% від виплат. У разі відмови - погрожував зупинити подальші нарахування", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці дізналися про погрози посадовця та задокументували його протиправну діяльність. Після цього забарника затримали відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також було затримано і його спільника. Це відбулося під час одержання чергового хабара, а саме 90 тисяч гривень.

Після проведення серії санкціонованих обшуків, зловмисникам оголосили підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Обом затриманим загрожує до 10 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Києві виявлено та затримано керівника одного з відділень Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника - генерального директора компанії, що постачає оборонні товари. Полковника ЗСУ та керівника львівської компанії звинувачують у корупційній схемі під час укладання угод.

Головне