Вимагав плату за відгул: ДБР викрило командира ВМС

Вимагав плату за відгул: ДБР викрило командира ВМС

Співробітники ДБР оголосили про підозру командиру відділення на одному з кораблів ВМС України, який вимагав хабарі за дозвіл підлеглим виходити на берег.

Про це повідомляє пресслужба ДБР 15 липня.

За даними відомтсва, для того, щоб скористатися законним вихідним і залишити судно, підлеглі мали сплатити йому 10 тисяч гривень. За оперативною інформацією, таким чином він заробляв на відгулах моряків не менше 150 тисяч гривень на місяць.

9 липня правоохоронці затримали підозрюваного під час отримання чергової суми в розмірі 1 000 доларів США. Ці гроші він отримав від підлеглого за можливість протягом місяця виходити на сушу у вихідні.

Чоловікові повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави у 182 тисячі гривні. Йому загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо, працівники ДБР відкрили кримінальне провадження через смерть військовослужбовця, який намагався незаконно перетнути україно-молдовський кордон.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Одесі Служба безпеки України затримала російського агента, який збирав координати для нових ракетно-дронових атак на місто.

 

Головне