Викручували руки і тримали як заручників: фельдшер одеської швидкої розповів деталі сутички з ТЦК

Викручували руки і тримали як заручників: фельдшер одеської швидкої розповів деталі сутички з ТЦК

Співробітники ТЦК у Одесі, які протягом кількох годин силою утримували у центрі медиків швидкої допомоги, застосовували до них фізичну силу. Про це кореспондентці "Ми-Україна" Ользі Дунській розповів фельдшер одеської швидкої Богдан Величко.

За його словами, вдень 11 червня, на швидку допомогу надійшов виклик від чоловіка, який знаходився у ТЦК та  скаржився на головний біль і нудоту.

"Зі слів чоловіка, його доставили до ТЦК для перевірки документів. По приїзду було виявлено на ньому тілесні ушкодження, садна голови. Від медичної допомоги співробітники ТЦК вимагали, що він не потребує допомоги, тобто заперечували нам його транспортування до лікарні, аргументуючи це тим, що в них є на території свій медик, який його оглянув і вирішив, що йому не потрібна госпіталізація", - зазначив Величко.

Водночас він додав - коли чоловіка намагалися вивести з ТЦК, військові застосували до медиків фізичне насилля.

"Мені та водієві швидкої допомоги викручували руки та застосували фізичне насильство, намагалися одягнути кайданки та посадити на лавку. Після цього ми зрозуміли - градус напруги зростає і ми заспокоїлися. Пацієнт навіть вже почав відмовлятися від госпіталізації, аргументуючи це тим, щоб хоча б ми вже виїхали з території ТЦК…

Після того, як ми хотіли покинути територію, нам співробітники ТЦК заявили, що ми залишаємося для перевірки документів і встановлення нашого статусу. Тобто якщо ми знаходимося у розшуку - нам буде вручена бойова повістка. Якщо ми не знаходимося у розшуку - то нам буде просто виписана всім повістка і вже ніхто нікуди не дівається з території ТЦК", - розповів медик.

Також він повідомив, що на території Центру комплектування медиків швидкої тримали чотири години як заручників. Їх відпустили лише після того, як їхні колеги влаштували під будівлею ТЦК акцію протесту і там виникла бійка.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Одесі працівники швидкої допомоги прибули на виклик до одного з місцевих ТЦК, де їх намагалися мобілізувати. Згодом лікар одеської швидкої допомоги Олександр Кіщенко розповів деталі конфлікту. За його словами, після того, як працівників швидкої заблокували у приміщенні ТЦК, їх відмовлялися відпускати, якщо вони не візьмуть бойову повістку.

Головне