Викрито корупційну схему в Одеській області: затримано посадовців

Викрито корупційну схему в Одеській області: затримано посадовців

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області викрили корупційний механізм оренди об’єктів державної власності.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

До організації схеми причетні посадові особи управління водних ресурсів річок, міжрайонного управління водного господарства та об’єднаної територіальної громади.

За даними слідства, посадовці обіцяли сприяти укладанню довгострокового договору оренди з першочерговим правом викупу на територію площею 16 га вздовж міжнародної траси, де підприємець планував облаштувати автостоянку для вантажного транспорту. Вартість оборудки оцінили у 40 000 доларів, які мали розподілитися між трьома фігурантами.

Поліцейські затримали голову ОТГ та керівника міжрайонного управління водного господарства на території Одеської області, а організатора схеми - начальника управління водних ресурсів річок - поблизу Білої Церкви. 

Всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), що передбачає до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Одеської обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила та затримала у Києві 36-річну колаборантку, яка протягом 2022 та 2023 років співпрацювала з рф, організовуючи та фінансуючи агітаційні кампанії на користь пропутінської партії “Єдина росія”.

Головне