Викрили ще 5-х підпалювачів, які виконували замовлення рф на Київщині, - СБУ

Викрили ще 5-х підпалювачів, які виконували замовлення рф на Київщині, - СБУ

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще п’ятьох поплічників рф, які підпалювали авто Сил оборони та об’єкти Укрзалізниці у двох регіонах України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фігуранти діяли на замовлення російських спецслужб і були завербовані через Telegram-канали, де шукали "легких грошей". Проте обіцяних коштів вони так і не отримали, а замість заробітку отримали підозру від українських правоохоронців.

На Київщині було затримано двох поплічників рф, які підпалили релейну шафу Укрзалізниці. Один із них – рецидивіст з Луганщини, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю та хуліганство. Він залучив до підривної діяльності 16-річного спільника.

В Одесі правоохоронці затримали трьох місцевих жителів, які підпалили військовий мікроавтобус та сигнальне обладнання на залізничній колії.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Злочинні дії двох одеських підпалювачів додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.



Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, заступник Генерального прокурора повідомив про підозру депутатці Хмельницької міської ради у незаконному збагаченні.

Головне

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.