Викрали людину для заволодіння житлом: затримано злочинну групу у Дніпрі

Викрали людину для заволодіння житлом: затримано злочинну групу у Дніпрі

Правоохоронці в Дніпрі затримали злочинну групу, яка викрала 50-річного чоловіка з метою заволодіння його житлом.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Наразі трьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру в незаконному позбавленні волі та шахрайстві. 

За інформацією у повідомленні, організатор “схеми” разом із двома раніше судимими спільниками розробив план заволодіння квартирами соціально вразливих людей.

Учасники групи завоювали довіру мешканця Дніпра, вивезли його за місто та протягом місяця утримували, примушуючи його переоформити право власності на свою квартиру. Підозрювані застосовували до чоловіка фізичне насильство, змушуючи його вживати алкоголь і наркотики.

Потерпілий, опинившись у безпорадному стані, переписав свою квартиру на підставну особу.

Повідомляється, що під час обшуків у підозрюваних вилучили документи, мобільні телефони, банківські картки, гроші, ключі від квартир, печатки та чорнові записи.

“Правоохоронці затримали учасників групи. Усім їм обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Слідство триває, перевіряється причетність підозрюваних до вчинення ще трьох аналогічних злочинів. Встановлюються їх можливі спільники”, - зазначили в ОГПУ.

Нагадаємо, заходи з протидії зловживанням в органах прокуратури тривають, шестеро керівників обласних та спеціалізованих прокуратур подали заяви про звільнення.

Як писав “Ми-Україна” раніше, військовий посадовець на Львівщині затриманий за підозрою у спробі отримати вісім тисяч доларів від військовозобов’язаного за обіцянку вплинути на ТЦК для отримання бронювання від мобілізації.

Головне