Викрадені з Маріуполя українські леви загризли у Криму російську наглядачку

Викрадені з Маріуполя українські леви загризли у Криму російську наглядачку

У сафарі-парку "Тайган" на окупованому росією півострові Крим, леви напали на керівницю парку Леокадію Перевалову, яка загинула внаслідок атаки. Це сталося, коли жінка зайшла до зимового вольєру з хижаками. Про це повідомили у парку левів "Тайган".

За словами директора парку Олега Зубкова, Перевалова, яка мала понад 10 років досвіду роботи з тваринами, припустилася фатальної помилки — не закрила зовнішній шибер вольєру. Коли співробітники знайшли Перевалову, вона вже не подавала ознак життя. Попередньою причиною смерті називають пошкодження сонної артерії.

Зубков зазначив, що нападали леви, вивезені російськими окупантами з зоопарку Маріуполя. Всього з Маріуполя до "Тайгану" було доставлено сім левів. Директор парку висловив занепокоєння тим, що навіть ситі тварини почали обгризати тіло жертви, що може призвести до розвитку людожерства.

Парк "Тайган", розташований у Білогірському районі Криму, є найбільшим у Європі розплідником левів та інших великих хижаків. На його території проживають 58 левів та сотні інших тварин.

Після інциденту парк тимчасово закрили, на місці працюють слідчі органи. Керівництво "Тайгану" заявило, що не планує усипляти левів, оскільки вважає, що трагедія сталася через порушення правил безпеки самою співробітницею.

Нагадаємо, російська авіація завдала ударів по місту, спричинивши значні руйнування та постраждалих серед цивільного населення. Станом на 23:12 відомо про дев'ятьох поранених, серед яких є одна дитина. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський призначив засідання РНБО і вимагає реакції поліцейських щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням фальшивих інвалідностей, зокрема прокурорами. 

Головне