Викладачка університету коригувала удари рф по Харкову: її затримали

Викладачка університету коригувала удари рф по Харкову: її затримали

Викладачку одного з університетів Харківської області викрили на співпраці з російськими окупантами. Жінка коригувала удари рф по Харкову, повідомили у Службі безпеки України.

За даними спецслужби, зрадниця розвідувала локації українських військ на Харківщині та повідомляла про них ворогу. Свою незаконну діяльність зловмисниця розпочала влітку поточного року.

"За вказівкою окупантів фігурантка обходила Харків та його прилеглі території, де намагалася виявити розташування укріпрайонів та опорних пунктів Сил оборони. Особливу увагу вона звертала на місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ. Також інформаторка відслідковувала маршрути руху військових колон у напрямку передової.

Отримані відомості фігурантка направляла в анонімний чат своєму російському куратору. У "звіті" жінка позначала координати військових об’єктів на гугл-картах і додавала до них текстовий опис", - йдеться у повідомленні.

Зловмисницю викрили завчасно. Під час затримання у неї виявили та вилучили телефон з доказами її незаконної діяльності. 

СБУ оголосила жінці підозру відповідно до ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Нині зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Львові обрали запобіжний захід блогеру, який розголосив інформацію про місцезнаходження ЗСУ шахрайським шляхом заволодів коштами громадян. Чоловіка помістили під варту на два місяці.

Головне