Військову базу США у Сирії атакували ракетами: що відомо

Військову базу США у Сирії атакували ракетами: що відомо

Військова база США 21 квітня зазнала ракетного удару. Боєприпаси запускались з району міста Зуммар в Іраку, пише Reuters із посиланням на джерела з числа працівників іракських спецслужб.

Цей напад на американський військовий контингент стався після майже три місячної паузи в ударах підтримуваних Тегераном угруповань в Іраку. Більш того, обстріл стався на наступний день після того, як іракський прем'єр Мохаммед Шіа аль-Судані зустрівся у США з президентом Джо Байденом.

Офіційний представник США, з яким поспілкувались журналісти видання, розповів, що з території Іраку по американській базі в Румаліні було запущено не менше п'яти одиниць ракетного озброєння. За його даними, постраждалих серед американців немає.

Правоохоронні орган Іраку заявили, що розпочали "широкомасштабну пошуково-інспекційну операцію", націлену на виявлення зловмисників неподалік кордону із Сирією та запевнили, що притягнуть їх до відповідальності.

Тим часом в одному з Telegram-каналів, пов'язаному з шиїтським воєнізованим угрупуванням "Катаїб Хезболла" (діє на території Іраку та Сирії, з'явилась інформація, що бойовики вирішили відновити атаки на тлі відсутності прогресу в перемовинах стосовно припинення військової коаліції під керівництвом США в Іраку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні іранський релігійний лідер - великий аятола Алі Хаменеї - висловив вдячність ЗС Ірану за те, що вони здійснили масований ракетно-авіаційний удар по Ізраїлю 13 квітня. Він закликав військовослужбовців продовжувати "займатися військовими інноваціями та вивчати тактику ворога". 

Головне