Військовослужбовець НГУ поширював інформацію про розташування військ - йому повідомлено про підозру

Військовослужбовець НГУ поширював інформацію про розташування військ - йому повідомлено про підозру

Контррозвідка викрила військовослужбовця, який несанкціоновано поширював інформацію про розташування військових підрозділів на Сумщині.

Про це повідомляє Оперативне командування “Північ” Сухопутних військ ЗСУ.

За даними восьмого управління Департаменту військової контррозвідки СБУ, під час забезпечення контррозвідувальних заходів у зоні відповідальності ОТУ “Сіверськ” було виявлено факт можливого несанкціонованого витоку військової інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За держзраду судитимуть чинного нардепа та чотирьох його посібників: що відомо

Військовослужбовець Національної гвардії України, використовуючи службове становище та діючи з прямим умислом, надсилав цивільним  інформацію з обмеженим доступом про розташування військових формувань на території Сумщини та руху повітряних суден ЗСУ.

За результатами досудового розслідування йому повідомлено про підозру.

Нагадаємо, в Одесі судитимуть двох медпрацівників, батька і сина, які за гроші допомагали призовникам отримати фіктивні діагнози психічних захворювань, що дозволяло уникнути призову до армії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, свердловський облсуд росії визнав винною у держзраді Вікторію Мухаметову - працівницю танкового заводу "Уралвагонзавод" за продаж військової інформації Україні. Жінці дали 12,5 років колонії суворого режиму.

Головне

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.