Військового рф засудили до довічного ув’язнення за вбивство цивільного на Київщині

Військового рф засудили до довічного ув’язнення за вбивство цивільного на Київщині

Російському командиру-розвіднику Дмитру Дьоготю призначено довічне ув'язнення заочно за вбивство 70-річного мешканця Київщини.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Чоловік був на посаді керівника розвідки 64-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил рф.

Як відомо, під час тимчасової окупації громади Дьоготь керував каральними акціями проти місцевих жителів, під час яких викрадали, вбивали та грабували громадян. У той час же Дьоготь особисто використовував вогнепальну зброю проти громадян.

Було визначено, що 3 березня 2022 року в селищі Гавронщина він зупинив беззбройного 70-річного громадянина і наніс йому удар прикладом автомата в обличчя. Після того, як потерпілий впав, Дьоготь вистрілив йому в спину. Проведена судово-медична експертиза, ініційована СБУ. Екпертиза підтвердила, що причиною смерті місцевого мешканця були численні поранення від вогнепальної зброї та втрата крові.

Суд визнав Дьогтя винним за порушення законів та звичаїв війни і призначив йому довічне ув'язнення заочно. Наразі ведуться заходи для визначення місця перебування засудженого для його покарання.

6576f9b76f052.jpeg (47 KB)

Як писав "Ми-Україна" раніше, ВАКС обрав запобіжний захід ще одному судді Київського апеляційного суду. Його разом з іншими суддями підозрюють в отримані 35 000 доларів хабаря.

Головне