Військові та техніка НАТО відпрацьовують форсування річки Вісла в Польщі

Військові та техніка НАТО відпрацьовують форсування річки Вісла в Польщі

Окремі підрозділи польської армії та країн НАТО відпрацьовують переправу через річку Вісла. Про це повідомляє видання PolskeRadio24.

У тренуваннях беруть участь 3500 солдат і 1000 одиниць техніки.

"Для переправи через річку поблизу Квідзина будуть використовуватися спеціальні поромні переправи, а авіація забезпечуватиме охорону зброї, що транспортується", - йдеться в повідомленні.

За тим як підрозділи дев'яти країн долають річку Вісла спостерігатимуть президенти Анджей Дуда та Ґітанас Науседа, а також польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Операція буде тривати по трьом осям: польська, французька та британсько-німецька. На поромах перевозиться різна техніка в різних конфігураціях, яка узгоджена інженерно.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон у вівторок, 5 березня, відвідає Прагу, та обговорить із президентом Чехії ініціативу із закупівлі 800 тисяч артилерійських боєприпасів для України. Про це повідомляє видання Bloomberg. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в українській розвідці заявили, що серед екіпажу патрульного корабля «Сергей Котов» Чорноморського флоту рф, який потопили в Криму, є загиблі моряки. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Головне