Військові розповіли, чого не вистачає на фронті: Потрібна авіація, щоб змусити росіян відвести свої гармати і ракети

Військові розповіли, чого не вистачає на фронті: Потрібна авіація, щоб змусити росіян відвести свої гармати і ракети

Українським військовим для успішних бойових дій не вистачає авіації, яка б змусила росіян відвести свої гармати та ракети подалі. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповів пресофіцер окремої бригади ТрО м. Дніпро Олександр Курбатов.

"Мене дуже дивують історії, коли чую, що у орків бракує снарядів чи у них снарядний голод. Очевидно, ми не відчуваємо цього. Снарядного голоду в них немає, в них досить багато боєприпасів. Можна подивитися по зведених даних, скільки вони обстрілів населених пунктів роблять. 

Чого нам не вистачає. Нам не вистачає засобів, наприклад якоїсь авіації, щоб дозволила придавити їхні гармати, їхні ракети, відвести їх подалі", - зазначив Курбатов.

Також він додав, що військовим потрібна техніка для розмінування, однак вона може стати ціллю номер один для ворога.

"В нас величезні заміновані території і розміновуються вони зараз в основному вручну. Я знаю про великий брак техніки, яка б допомогла просто більш ефективно розміновувати. Але справа в тому, що цю техніку буде видно за багато кілометрів і її просто знищать тими самими боєприпасами і снарядами, на які в них нібито голод", - заявив Олександр Курбатов.

Крім того він розповів, що росіяни активно контратакують на південному напрямку.

"Ворог активно контратакує, намагається контратакувати. І те, що нам вдається пробиватися, вигризати по шматку землі, це все доводиться ще потім захищати. Тому що ворог намагається контратакувати. Він добре знає цю територію. Він багато часу на ній провів, він обстрілює власні позиції, коли наші туди заходять. 

Те, що вдається нам просунутися, каже не про їхню слабкість чи те, що їм чогось не вистачає. А про те, що ми робимо це попри те, що в нас багато чого не вистачає", - наголосив Олександр Курбатов.

Як повідомляли "Ми-Україна", військовий бюджет України за рік зріс на 640%. Наразі Україна знаходиться на 11-му місці в світі за бюджетом Міноборони.

Головне