Війська відбили 55 російських атак на Авдіївському та Лиманському напрямках

Війська відбили 55 російських атак на Авдіївському та Лиманському напрямках

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському і запорізькому напрямках. Про це повідомили у Генштабі.

Протягом доби відбулось 87 бойових зіткнень. Росіяни завдали ракетний та 16 авіаударів, здійснили 43 обстріли з РСЗВ позицій наших військ та населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили шість атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили дев'ять атак біля Тернів Донецької області та ще 15 атак поблизу Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 14 атак ворога в районі Авдіївки та ще 17 атак південніше Тоненького. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку шість разів безрезультатно намагалися покращити тактичне положення.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили дві атаки західніше Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнав обласний центр Херсонської області та райони населених пунктів Антонівка, Берегове Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, втрати російських окупантів в ході спроб захоплення Авдіївки, що на Донеччині, суттєво зросли в останні тижні.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі для видання Financial Times, передає ГУР МОУ.

Головне