Війська рф за добу вдарили 133 рази по Запорізькій області

Війська рф за добу вдарили 133 рази по Запорізькій області

Війська рф за добу вдарили 133 рази по Запорізькій області. Про це повідомив повідомляє начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

118 артобстрілів прийшлися по території Біленького, Малинівки, Білогір'я, Левадного, Преображенки, Полтавки, Кам'янського, Степового, П'ятихаток, Лобкового, Плавнів та інших прифронтових міст та сіл.

Окупанти здійснили шість БПЛА-атак , а також п'ять РСЗВ-обстрілів Малої Токмачки.

Близько 11 будинків та об'єктів інфрастрактури зруйнували внасліок атаки. 

Нагадаємо, ця осінь-зима стане рекордною за кількістю безпілотників, які росія застосує проти України. 

"Понад 500 безпілотників росія застосувала проти України у вересні. За шість місяців минулого опалювального сезону було використано проти України понад 1000 "Шахедів". А ми вже маємо пів тисячі лише за один місяць", — сказав речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Як писали "Ми-Україна" раніше, охорона Кримського мосту є дуже суттєвою, однак Україна її всю здолає.

"Як каже наш командувач Військово-морських сил Збройних сил України, віце-адмірал Неїжпапа, немає таких парканів, яких ми не подолаємо. Так, вони там вибудовують систему. Вони потоплювали баржі, між ними натягували бонові загородження. В такий спосіб вони намагаються захистити цю споруду від ударів надводних дронів. Звісно там працює ППО і морська охорона, прикордонники фсб. Хто там тільки не працює. Вони стягнули туди все, тому що це не лише символ путінізму і імперськості російської федерації. Це також і стратегічний об'єкт, який забезпечує логістику на тимчасово окупований Крим, тому що вона є більш безпечною, ніж суходлолом через наші окуповані області. І звісно це військова логістика, яка через Крим іде на південне угруповання", - зазначив Плетенчук.

 

Головне