Війська рф особливо активні у напрямку Покровська, - Генштаб

Війська рф особливо активні у напрямку Покровська, - Генштаб

Впродовж минулої доби на російсько-українському фронті відбулося 96 бойових зіткнень. Про це повідомили у звіті Генерального штабу ЗСУ. 

За минулу добу загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах 48 авіаційних ударів із застосуванням 59 КАБів, залучив 36 дронів-камікадзе оперативно-тактичного рівня, майже 1280 FPV-дронів.

Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 21 район зосередження особового складу.

На Харківському напрямку відбито дві атаки російських окупантів в районах Вовчанська та Липців. 

На Куп’янському напрямку тривають шість штурмових дій у районах Петропавлівки, Піщаного, Берестового та Невського. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку наразі тривають три атаки ворога в Серебрянському лісі. Одне боєзіткнення в районі Тернів відбито.

На Сіверському напрямку відбувається бій в районі Виїмки.

На Краматорському напрямку від початку доби відбулося чотири боєзіткнення в районах Іванівського та Кліщіївки. Одну ворожу атаку відбито, три триває.

На Курахівському напрямку спроба окупантів просунутися в районі Парасковіївки успіху не мала. Тривають дві атаки в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Оріхівському напрямку ворог зазнав невдачі під час штурму наших позицій в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку відбито атаку ворога в районі Кринок.

Нагадаємо, російське окупаційне військо атакувало Херсонщину вранці 9 червня. Загарбники вдарили по Олександрівці, внаслідок чого постраждала 53-річна жінка. Про це повідомили у Херсонській обласній військовій адміністрації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Харківському напрямку загинув доброволець із Білорусі. Це вже 63-й загиблий на війні в Україні білорус. Про це повідомляє Еuroradio.

Головне