Війська рф атакували склад матеріалів ДТЕК на Дніпропетровщині

Війська рф атакували склад матеріалів ДТЕК на Дніпропетровщині

Війська рф атакували склад матеріалів ДТЕК на Дніпропетровщині. Про це повідомили ДТЕК.

Внаслідок удару було пошкоджено кабелі, трансформатори, роз’єднувачі та інше обладнання", - йдеться в повідомленні.

Зараз компанія оцінюють збитки. Також енергетики планують, як перекрити потребу у знищених матеріалах.

Нагадаємо, Польща та Литва домовилися провести зустріч на рівні міністрів сільського господарства та обговорити питання транзиту українського збіжжя.

Попередньо відомо, що обговорення стосуватиметься перевірок українського зерна, яке йтиме транзитом через Польщу. Зокрема, йтиметься про те, що Литва зобов’яжеться проводити фітосанітарні інспекції вантажів зерна, які йдуть з України через польську територію. Відбуватимуться такі перевірки у портах Литви.

У травні Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Згодом цю заборону відмінили, однак Польща, Угорщина та Словаччина на державному рівні заявили, що не пускатимуть до своїх країн українське збіжжя навіть транзитом. Наразі Україна намагається домовитися з цими країнами, щоб мати змогу забезпечувати світ своєю сільськогосподарською продукцією.

Як повідомляли “Ми-Україна”, голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україні не потрібна “зернова війна” з Польщею. Також він додав, що це не потрібно і Польщі.

Головне