Війна в Україні вступає в доленосну фазу, - The New York Times

Війна в Україні вступає в доленосну фазу, - The New York Times

Війна в Україні вступила в нову, більш смертоносну та доленосну фазу. Наразі обидві сторони готуються до наступного етапу.

Про це пише газета The New York Times у своїй редакційній колонці. Хоча війна зайшла в глухий кут, але бої тривають, і обидві сторони готуються до нового раунду запеклих наступів наприкінці зими або навесні.

"Путін і його поплічники приховують від росіян реальні масштаби втрат ― як людських у бойових діях, так і економічних чи соціальних. Російський диктатор навіть сам відмовляється визнати, що справи в економіці пішли значно гірше, ніж колись", - зазначають у газеті.

До того ж росія мобілізувала 300 тисяч нових солдатів, щоб кинути їх у бій, а деякі збройові заводи рф працюють цілодобово. Західні постачальники зброї для України одночасно зміцнюють арсенал Києва бронетехнікою та системами ППО.

"Це означає, що широкі, брудні поля України незабаром знову стануть свідками повномасштабної танкової та окопної війни, цього разу - західною зброєю проти росії, що зневірилася. Це ніколи не мало повторитися в Європі з часів останньої світової війни", - розповідає редакція.

Крім того, Україна та її партнери сподіваються, що західна зброя відіграє вирішальну роль і дасть Збройним силам України більше шансів стримати російський наступ і навіть відкинути окупантів.

"Тепер для українців немає більшого ворога, ніж росіяни, і вони згуртовані у своєму бажанні стати частиною західного світу й відстоювати кожен клаптик своєї землі. Не аж так давно росіяни відчували, що таке вести війну з потужною та безжальною силою, керованою, по суті, одним божевільним, тобто Гітлером. Зараз росіяни опинилися по інший бік цієї історії ― і їм лишається або терпіти, або спробувати вплинути на те, що відбувається з їхньою країною", - додали в TNYT.

Як повідомляли "Ми - Україна" раніше, в українській розвідці розповіли про плани росії на лютий-березень 2023 року.

Головне