Війна росії проти України не триватиме роками, - Байден

Війна росії проти України не триватиме роками, - Байден

Президент США Джо Байден переконаний, що війна росії проти України не триватиме роками через економічні та політичні проблеми для російської федерації.

Про це американський лідер заявив на прес-конференції в Гельсінкі.

"Я не думаю, що війна може тривати роками з двох причин. Номер один: я не думаю, що росія може підтримувати війну вічно, перш за все з огляду на ресурси та потенціал. Номер два: я думаю, що складуться обставини, за яких врешті-решт президент Путін вирішить, що це не в інтересах росії - економічно, політично та в інших - продовжувати цю війну", - наголосив Байден.

При цьому Джо Байден пояснив, що не може передбачити, як закінчиться війна. Він сподівається, що Україна досягне суттєвого прогресу у контрнаступі.

За його словами, російський президент вже програв війну.

"Путін вже програв війну. У Путіна справжня проблема", - додав він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підсумував зустріч із президеном США Джо Байденом на полях саміту НАТО у Вільнюсі. Розмова лідерів була довша, ніж планувалося. За його словами, відбулася “дуже хороша, сильна зустріч” із президентом США Джозефом Байденом.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський дав прес-конференцію після зустрічі з президентом США Джо Байденом на полях саміту НАТО у Вільнюсі. За словами українського лідера, підтримка партнерів залежить від ситуації на полі бою. При цьому їхня допомога не буде зменшуватися – у цьому вони продовжують запевнювати.

Головне