Відволікатимуть від Донецька і Луганська: Росія готує весняний наступ, - The Times

Відволікатимуть від Донецька і Луганська: Росія готує весняний наступ, - The Times

Військові експерти вважають, що атаку, яку планують російські окупаційні війська розпочати навесні, хочуть провести з різних напрямків, щоб відволікти Збройні сили України від Донецька та Луганська.

Про це пише британська газета The Times. Як зазначається, саме для такого наступу Росія може мобілізувати до півмільйона додаткових військовослужбовців.

"У російських регіональних військкоматах йде серйозна підготовка. Кремль провів закрите опитування. Прості росіяни стурбовані війною, але вони також не хочуть миритися з поразкою", - розповів газеті анонімний західний чиновник.

При цьому західні посадовці вважають, що ЗСУ мають на полі бою зараз стільки ж солдат, скільки й загарбники. Тож Москві потрібно буде чисельно перевершити українські сили у співвідношенні три до одного, щоб захопити більше території. Для цієї наступальної операції і призначили нового голову Генштабу РФ Валерія Герасимова.

"Путін має намір ескалювати конфлікт, і Герасимов - найкраща фігура для координації цього. Це не якась "Гра престолів" між Пригожиним, Суровікіним та Герасимовим. Росіяни готуються до фінальної битви", - розповіли газеті в українському обороннму відомстві.

Як повідомляли "Ми - Україна" раніше, в Інституті вивчення війни вважають, що через дефіцит боєприпасів Росія не зможе підтримувати наступ у 2023 році.

Головне