Відстрочка від мобілізації для аспірантів-контрактників: у Раді ухвалили рішення

Відстрочка від мобілізації для аспірантів-контрактників: у Раді ухвалили рішення

Народні депутати урегулюють питання відстрочки від мобілізації аспірантів та доглядальників за людьми з інвалідністю. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

"Як і було обіцяно, незалежно від форми навчання, буде врегульовано питання надання їм відстрочки від мобілізації", - написав він в Telegram-каналі.

За словами нардепа, відстрочку від мобілізації планують надати всім аспірантам, незалежно від форми навчання.

Розгляд правок до законопроекту про мобілізацію розпочнеться вже наступного тижня.

"Хочу повторити ще раз для тих, хто знову розганяє "зраду": питання про І, ІІ та ІІІ групи людей з інвалідністю буде врегульовано. У чинному законодавстві передбачений один доглядач на одну особу з інвалідністю за її вибором. Тільки так. І мова не про "постійний догляд", а просто про догляд", - заявив голова парламентської фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, росіяни перевозять російські суднові двигуни з тимчасово окупованого Криму у бік Тамані. Про це повідомляє військовий партизанський рух АТЕШ.

За інформацією партизанського руху "АТЕШ", суднові двигуни вже перевозяться із Криму в бік Тамані. Причиною цього стали успішні удари Сил оборони України по військових об'єктах рф у Криму.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у неділю, 10 березня, в Санкт-Петербурзі прогриміли вибухи в районі аеропорту "Пулково" та Волхонського шоссе.

Після вибухів в районі летовища спалахнула потужна пожежа.

 

Головне