Відсьогодні у громадах починають працювати комісії щодо зруйнованого житла, – Шмигаль

Відсьогодні у громадах починають працювати комісії щодо зруйнованого житла, – Шмигаль

Заяви на компенсацію за зруйноване житло розглядатимуть комісії з представників відповідних органів місцевого самоврядування. Про це повідомляє Мінвідновлення.

Заявку через Дію на таку компенсацію вже подали 1400 українців.

За словами премʼєра, загалом 36 тисяч громадян вже звернулися за відшкодуванням, а 7000– отримали кошти для такої відбудови власної оселі.

Заяви на компенсацію розглядатимуть комісії з представників відповідних органів місцевого самоврядування у складі не менше п'яти осіб. Також до роботи комісій можуть долучатися представники державних органів, підприємств, установ, організацій, експерти, оцінювачі, архітектори, представники міжнародних та громадських організацій.

Рішення комісії про надання або відмову у наданні компенсації із зазначенням розміру та способу компенсації вносяться до Реєстру пошкодженого та знищеного майна протягом п'яти робочих днів з дня проведення засідання. Орган місцевого самоврядування має затвердити рішення комісії протягом п'яти календарних днів з дня його прийняття.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд вніс зміни до програми “єВідновлення. Відтепер українці зможуть отримати компенсацію за ремонт пошкодженого житла власними коштами.

Головне