Відправлення військ в Україну: у Франції прояснили, які війська і куди саме можна було б відправити

Відправлення військ в Україну: у Франції прояснили, які війська і куди саме можна було б відправити

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь прояснив, які війська і куди саме в Україну можна було б відправити. За його словами, війська можуть відправитись в Україну для "захисту певної кількості кордонів".

Про це він заявив під час виступу у Сенаті, передає Public Senat. Очільник французького уряду зазначив, що ніхто у Франції не може прийняти ймовірність перемоги росії у війні проти України.

"росія змінила свою позицію. Її позиція стала більш жорсткою в контексті цього конфлікту, а також стосовно нас, Франції та союзників, через множення хибної інформації з метою отруїти нас або кібератак", - пояснив Атталь.

Прем'єр також наголосив, що реальність полягає в тому, що рф є прямою і безпосередньою загрозою для Франції "на всіх рівнях".

"Коли ми говоримо про французьких солдатів, ми абсолютно точно можемо говорити про солдатів, які проходять навчання, оборону наземних військ або захист певної кількості кордонів", – підкреслив він.

Напередодні президент Франції Емманюель Макрон заявив журналістам, що обговорював ідею відправки військ в Україну. Він розповів, що зараз ця ідея не має підтримки, але виключати її повністю не слід.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, усі ініціативи у світі, які посилюють Україну, хороші для всього світу, прокоментував президент Володимир Зеленський ідею французького президента Емманюеля Макрона відправити війська в Україну.

Головне