Відповідальний за удар по Вінниці: у рф застрелили капітана

Відповідальний за удар по Вінниці: у рф застрелили капітана

У російському Краснодарі застрелили капітана, заступника начальника відділу з мобілізаційної роботи Станіслава Ржицького. Саме він відповідальний за ракетний удар по Вінниці.

Про це повідомляють російські Telegram-канали. Як зазначається, Ржицький був начальником міського відділу з мобілізаційної роботи та командиром підводного човна "Краснодар".

Капітан нібито вирушив о восьмій годині на щоденну ранкову пробіжку. Там його біля спорткомплексу "Олімп" підстеріг невідомий чоловік та вистрелив чотири рази в спину та груди. Після цього стрілок втік з місця події. Ржицький помер на місці від поранень.

Станіслав Ржицький був капітаном 2-го рангу та командиром підводного човна "Краснодар". Раніше з'явилась інформація, що саме він запускав "Калібри" по мирних українських містах у липні 2022 року. У тому числі його підозрюють в обстрілі Вінниці.

Інформацію про загибель Ржицького підтвердили у адміністрації міста Краснодар.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у ході бойових дій на Донбасі було ліквідовано командира спецзагону окупантів “Ахмат” Євгена Писаренка. Про це заявив командир підрозділу Апти Алаудінов. Він подякував близьким та рідним, які “виростили такого героя”. Загибель із позивним “Великий” також повідомив російський воєнкор Дмитро Кулько.

ідомо, що Писаренко від початку повномасштабного вторгнення добровільно вступив до армії російської федерації та брав участь у війни проти України. Зазначається, що батальйон спеціального призначення “Ахмат” – російський спецпідрозділ, що базується у Чечні. 

Головне