Відновлювати Україну треба ще до закінчення війни, - посол Данії

Відновлювати Україну треба ще до закінчення війни, - посол Данії

Відновлювати Україну необхідно ще до закінчення бойових дій з росією. Про це повідомив посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

"Деякі люди кажуть: гаразд, реконструкція - це добре, але нам доведеться дочекатися миру. Щойно настане мир, нам знадобиться велика конференція і великий план. Ми говоримо: ні, ми не можемо цього чекати. Ми повинні почати зараз", - заявив Оле Егберг Міккельсен.

Посол підкреслив, що відновлення України не може чекати закінчення війни.

"Я думаю, що це урок, отриманий у Миколаєві: правильно починати, поки війна ще триває, тому що це дає надію, що одного дня цей кошмар закінчиться і знайдеться хтось, хто нам допоможе. І це насправді, я думаю, вселило певний оптимізм. Ми бачимо, що люди повертаються до Миколаєва", - сказав Міккельсен.

Мер одного з містечок, де Данія допомогла місцевій фабриці, заявив, що якщо підприємство не працює, то і в місті нема чого робити.

Нагадаємо, у Києві розпочали демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" (колишня Арка дружби народів). Про це повідомили у КМДА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в результаті стрілянини у місті Шарлотт (штат Північна Кароліна) було вбито чотирьох працівників правоохоронних органів США. Ще чотири копи під час перестрілки зазнали поранень, пише CNN. 

Головне