Відновлення тунелю метро між станціями “Либідська” та “Деміївська”: перші випробування пройшли успішно

Відновлення тунелю метро між станціями “Либідська” та “Деміївська”: перші випробування пройшли успішно

Вночі 31 серпня завершено будівництво нових монолітних тунелів метро між станціями “Либідська” та “Деміївська”. Перевіривши роботу, власник будівельної компанії “Автострада” Максим Шкіль проїхав першим електропоїздом по відновленому тунелю.

Про це повідомив Шкіль  у себе в Facebook. 

Нова конструкція тунелю готова до експлуатації. Всередині встановлено нові рейкові колії на віброізоляційних блокових опорах, а також відновлено інженерні мережі, включаючи електрифікацію, зв’язок та сигналізацію. Вночі курсував господарський поїзд з габаритною рамою, який протестував габарити тунелю на різних швидкостях.

Тунель проходить випробування колієвимірювальним вагоном, обладнаним датчиками для вимірювання стану рейкової колії. Найближчим часом проведуть тестування функціонування СЦБ, що забезпечить безпеку руху поїздів і автоматичний контроль стану ділянок тунелю.

Зараз триває зворотна засипка котловану, а також роботи з благоустрою території. Після успішних випробувань та перевірки всіх систем тунелем зможуть курсувати пасажирські поїзди.

“Наразі можемо говорити про те, що капітальний ремонт тунелю на станції метро “Деміївська” коштуватиме для Києва близько 370 мільйонів гривень”, - йдеться у повідомленні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти у ніч на 31серпня випустили балістичну ракету, зенітні ракети та понад 50 дронів. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 24 дрони, ще 25 упали самостійно.

Головне