Відновлення морського маршруту Чорноморськ-Батумі підтверджує контроль України над Чорним морем - Плетенчук

Відновлення морського маршруту Чорноморськ-Батумі підтверджує контроль України над Чорним морем - Плетенчук

Започаткування регулярного морського сполучення між українським портом Чорноморськ та грузинським Батумі є вагомим доказом того, що Україна зберігає свободу навігації в акваторії Чорного моря. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Цей крок демонструє здатність України забезпечувати безпеку морських шляхів та розвивати міжнародну торгівлю, незважаючи на складну безпекову ситуацію в регіоні. Відновлення морських перевезень також сприятиме зміцненню економічних зв'язків між Україною та країнами Чорноморського басейну.

За словами речника ВМС ЗСУ, міжнародну конвенцію ООН щодо морського права, попри дії рф, ніхто не відміняв. Тож навіть попри спроби росіян шантажувати цивільне судноплавство, воно нікуди не зникло.

Нагадаємо, боєприпаси, які Сербія постачає західним країнам, у підсумку потрапляють до України. Українські війська вже могли отримати боєприпаси на декілька сотень мільйонів євро. Про це повідомляє видання Financial Times.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо почало продавлювати лівий фланг Часового Яру. Про це повідомив офіцер секції планування бригади "Рубіж" Дмитро Кожубенко в ефірі "Ми-Україна".

 

Головне