Відключення світла діють у двох регіонах: українців попереджають про додаткові обмеження надвечір

Відключення світла діють у двох регіонах: українців попереджають про додаткові обмеження надвечір

Попри масовану нічну атаку рф на енергетику та прильоти по ТЕС та ГЕС енергетична система функціонує в штатному режимі. Дефіциту потужності в мережі не очікується, інформує "Укренерго". 

Обмеження стосовно подачі електроенергії споживачам введені дію у двох регіонах - на Криворіжжі та Харківській області. 

"Надвечір, при зростанні споживання, можливо застосування заходів обмеження споживання в інших областях східного та дніпровського регіонів", - йдеться у повідомленні. 

В "Укренерго" розповіли, що на тепло- та гідроелектростанціях, які зазнали атаки, продовжується огляд та оцінка руйнацій. Також були понівечені високовольтні лінії електропередачі 330 кВ. 

Знеструмлення в Україні викликані не лише бойовими діями, а і впливом негоди. Рвучкий вітер та опади завдали пошкоджень мережам операторів системи передачі, управління та експлуатації магістральними мережами. Станом на ранок 29 березня відомо про знеструмлення більш як 200 міст та сіл в межах Закарпаття, Львівщини, Прикарпаття, Хмельниччини та Чернівеччини. Через інші причини світло відсутнє у ще 374 населених пунктах. 

Нагадаємо, у Міненерго повідомили, що росіяни вночі 29 березня поцілили по об'єктах енергетичної системи, включно з генераційними, у чотирьох областях - Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській та Івано-Франківській.

Як писав "Ми-Україна" раніше, одними з цілей російської атаки 29 березня, як і минулого тижня, стали об'єкти Групи Нафтогаз. 24 березня - агресор завдав руйнувань інфраструктурі одного з українських підземних сховищ газу.

Головне