Відключення світла через аномальну спеку пов'язані зі знищеними ГЕС та ТЕС - ДТЕК

Відключення світла через аномальну спеку пов'язані зі знищеними ГЕС та ТЕС - ДТЕК

У пресслужбі ДТЕК пояснили, що відключення світла, викликані аномальною спекою, пов'язані з пошкодженням або знищенням 50% гідроелектростанцій і 90% теплових електростанцій внаслідок російських обстрілів. Про це повідомляють у ДТЕК.

Це призвело до дефіциту резервних потужностей, необхідних для покриття зростаючого попиту на електроенергію.

Спека сприяє інтенсивній роботі систем охолодження в будинках і на підприємствах, що призводить до збільшення споживання електроенергії. Сонячні електростанції частково допомагають вирішити цю проблему, оскільки вони найбільш ефективні в таких умовах.

"З настанням холодів треба опалювати будинки. Споживання електроенергії зростає. Скорочується, світловий день, і люди починають вмикати більше світла. Це також збільшує навантаження. Висновок простий - погода дуже сильно впливає на роботу енергосистеми", - додали в ДТЕК.

Під час спеки інтенсивно працюють системи охолодження у домівках і на виробництвах. Через це споживання зростає. Втім у розв'язанні даного питання допомагають сонячні електростанції, які є найбільш продуктивними.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 19 серпня Донецька обласна комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення про обов’язкову примусову евакуацію дітей разом з їхніми батьками або законними представниками з Покровської громади.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські військові, які перебувають на Покровському напрямку, не помітили, що росія відводить свої війська з цієї ділянки фронту у зв’язку із ситуацією у Курській області. 

Головне