Відійшла у засвіти заслужена артистка та балерина Христина Трач

Відійшла у засвіти заслужена артистка та балерина Христина Трач

У Львові 13 червня померла заслужена артистка України та провідна солістка балету Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Христина Трач.

Про це повідомила пресслужба Львівської національної опери у Facebook.

"Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумує з приводу смерті багаторічної працівниці театру, артистки балету, провідного майстра сцени, заслуженої артистки України Трач Христини", - йдеться у дописі.

Відомо, що прощання відбудеться у суботу, 15 червня, з 10.00 до 11.00 у фойє Львівської національної опери.

Причину смерті 44-річної артистки не названо.

Що відомо про Христину Ткач

Артистка закінчила класичне відділення Львівського державного училища культури та мистецтв. Ще студенткою почала працювати у Львівському академічному театрі опери та балету. Вона вивчила та виконала кілька сольних партій, привернувши увагу публіки та педагогів своєю талановитістю, чудовими сценічними даними та віртуозною технікою. Працюючи у балетній трупі, вона брала участь у всіх сольних номерах вистав. З кожним роком кількість її провідних партій зростала, кажуть у театрі.

Артистка досконало володіла технікою класичного танцю. У її репертуарі було понад два десятки партій, серед яких - Нікія, Гамзатті, Кітрі, Вулична танцівниця, Власниця дріад ("Баядерка", "Дон Кіхот" Л. Мінкуса), Жизель, Мірта ("Жизель" А. Адана), Медора ("Корсар" А. Адана), Сванільда ("Копелія" Л. Деліба), Соломія Крушельницька ("Повернення Баттерфляй" Дж. Пуччіні-М. Скорика) та інші.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Польщі раптово помер бізнесмен Єжи Кшановський. Рятувальник із пошуковим собакою знайшов тіло.

Головне