Відібрання дітей у Європі: зафіксовано 240 випадків

Відібрання дітей у Європі: зафіксовано 240 випадків

Європейські соціальні служби відбирали українських дітей у людей, з якими перебували неповнолітні. Про це повідомила представниця омбудсмена з прав дітей, сім’ї, молоді та спорту Ірина Суслова, пише Суспільні Новини.

Відомо, що зафіксовано 240 випадків. Переважно такі випадки стаються через відмінності у законодавствах.

"Можуть бути історії, коли мама була змушена залишитись на роботі в Україні, а в евакуацію відправила бабусю зі своєю дитиною. Бабуся не має ніякої довіреності на представлення інтересів і не вважається за європейським законодавством родичкою цій дитині. Таким чином соціальні служби можуть задіяти поліцію і вилучити дитину із сім'ї", - зазначила Суслова.

За її словами, такі випадки виникають переважно через недопрацювання з боку України. Людей потрібно повідомляти про нюанси законодавства тієї чи іншої країни.

"Ми працюємо зараз із міжнародними організаціями, щоб врегулювати це питання, і щоб ті, хто потрапив у таку ситуацію, отримали, дві речі - правову допомогу і переклад. Тому що далі, щоб вони могли представляти свої інтереси в суді, вони мають мати адвоката і перекладача", - наголосила представниця Омбудсмана.

Нагадаємо, що російська армія обстріляла Ківшарівку Куп’янського району (Харківська область), поранення дістали шестеро людей, серед яких двоє дітей та вагітна жінка.

Як повідомляли “Ми-Україна”, у Фінляндії у четвер, 11 травня, у місті Еспоо обвалився тимчасовий міст. Внаслідок трагедії травмувалось щонайменше 27 людей, більшість з яких - діти шкільного віку.

Головне