Відібрали у фермерів майна і врожаю на 117 млн грн: поліцейські ідентифікували російських військових

Відібрали у фермерів майна і врожаю на 117 млн грн: поліцейські ідентифікували російських військових

На початку повномасштабного вторгнення у Куп'янському районі Харківської області стався кричущий випадок розкрадання сільськогосподарської продукції.

Група, що складалася з п'яти військовослужбовців 101-го стрілецького полку так званої ЛНР та двох цивільних осіб, здійснила масштабний грабіж місцевих фермерських господарств.

Злочинна операція тривала з березня по травень 2022 року. Озброєні нападники силою проникли на території ферм, де викрали значні обсяги пшениці, кукурудзи та соняшнику. Загальна вартість викраденого майна та врожаю оцінюється у 117 мільйонів гривень.

У схемі були задіяні місцевий житель Куп'янського району, який надав інформацію про розташування зерносховищ, та громадянин росії з Бєлгородської області, що забезпечив транспорт для вивезення награбованого. Все викрадене зерно було переправлено на територію рф.

Нагадаємо, у понеділок, 26 серпня, на Омському нафтопереробному заводі в росії стався вибух. Цей інцидент вивів із ладу майже половину потужностей підприємства. Про це повідомило видання Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський пояснив, чому Україна все ж таки зважилася на операцію в Курській області рф. Про це він розповів під час пресконференції на форумі "Україна 2024. Незалежність".

Головне