Віденський фестиваль скасував концерт російського диригента Теодора Курентзіса

Віденський фестиваль скасував концерт російського диригента Теодора Курентзіса

Віденський фестиваль скасував концерт War Requiem під батутою грецько-російського диригента Теодора Курентзіса. Про це повідомили на сайті Віденського фестивалю. 

Зокрема через позицію української диригентки Оксани Линів, яка відмовилась виступати з росіянином на Wiener Festwochen 2024.

Завдяки дискусіям стало зрозуміло, що неможливо провести два концерти, і як наголосів директор фестивалю, він хотів би зберегти центральне значення виступу Оксани Линів в програмі фестивалю 2024 року. Організатори запропонують концерт "Кадиш-реквієм", який запланований на 2 червня.

Організатори дійшли висновку, що проведення обох концертів, присвячених війні та геноциду, порозумінню та примиренню, є неможливим, а оскільки реквієм "Бабин Яр" є центральним елементом фестивалю, вирішили скасувати концерт Курентзіса.

Як писали "Ми-Україна" раніше, соціальну мережу X (колишній Twitter), яка належить американському мільярдеру Ілону Маску, звинуватили в отриманні коштів від терористів.

Про це повідомило BBC. Як зазначається, зокрема, соцмережу звинуватив проєкт "Технологічна прозорість" у своєму звіті, за даними якого компанія надає верифікації групам, які пов'язані з міжнародно визнаними терористичними організаціями.

 

Головне