Відчули навіть у Львові та Ужгороді: у Словаччині ввечері стався землетрус магнітудою 5

Відчули навіть у Львові та Ужгороді: у Словаччині ввечері стався землетрус магнітудою 5

У понеділок ввечері, 9 жовтня, Словаччину сколихнув землетрус, який відчули навіть в Україні. 

Підземні поштовхи зафіксували близько 21:20. Епіцентр землетрусу магнітудою 5 був у селі Вишня Ситниця Гуменського округу Словаччини.

Однак відчули поштовхи і сусідні країни, зокрема, Польща, Угорщина та Україна. Так, деякі жителі Львова та Ужгорода кажуть, що відчували поштовхи. А у деяких оселях навіть рухалися речі в оселях, наприклад, люстри. Це навіть видно на відео, які користувачі публікують у мережі.

Як повідомили у Закарпатській ОДА, потужність землетрусу в регіоні склала 4,5 бала.

"На Закарпатті стався землетрус – попередньо до 4,5 балів. Поштовхи були відчутні майже по всій території регіону. Співробітники ДСНС здійснюють перевірку щодо можливих ушкоджень інфраструктури та житлових секторів", - заявив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

Також він додав, що це вже третій землетрус у поясі гірських хребтів Карпат, тому фахівці здійснюють моніторинг ситуації.

"Станом на зараз інформації щодо можливих загроз немає", - наголосив Микита і закликав місцеве населення бути пильним і у разі повторних поштовхів перейти в безпечні місця, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель.

Як повідомляли "Ми-Україна", у четвер, 14 вересня, у Закарпатській області поблизу кордону з Румунією стався землетрус

Головне