Відбудувати знищену росіянами Трипільську ТЕС реально - "Центренерго"

Відбудувати знищену росіянами Трипільську ТЕС реально -

Трипільська ТЕС, яку армія рф вщент знищила 11 квітня, може бути відбудована. На цьому в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів очільник "Центренерго" Андрій Гота. 

Він зауважив, що це енергогенеруюче підприємство, яке було провідним постачальником електрики в населені пункти Київської, Черкаської та Житомирської областей, підлягає відновленню після ракетного удару. За його словами, свою допомогу у вигляді передачі потрібно для цього устаткування та обладнання українській стороні вже зголосилися надати європейські партнери та союзники. 

Водночас в "Центренерго" сумніваються в доцільності цього за умови відсутності достатньої кількості систем ППО для її захисту. Відбудову Трипільської ТЕС на цьому етапі війни в компанії назвали "марно справою" якщо Україні не нададуть додаткових системи ППО. 

"Без міжнародних партнерів це зробити майже неможливо, тому ми вже маємо певні обіцянки надати нам трансформатори, турбіни, інше обладнання з європейських країн, але знову-таки, без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони - це, м'яко кажучи, марна справа буде", - пояснив Гута. 

Він також наголосив на тому, поки що побутові споживачі не відчули на собі ефекту від знищення ТЕС,проте ситцаія може змінитись із настанням літа. Голова "Центренерго" не виключив відключень. 

"Навіть уявити складно, що буде взимку, тому що взимку - найскладніший період", - додав Гута.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 11 квітня ракетним ударом армія рф знищила Трипільську ТЕС на Київщині. Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" в результаті цього позбулась 100 відсотків генерації, оскільки цьогоріч у березні та ж доля спікала і Зміївську ТЕС на Хакрівщині, а у 2022 року росіяни окупували Вуглегірську ТЕС у Світлодарську на Донеччині.

 

Головне