Від танків до ППО: Rheinmetall будує чотири оборонні заводи в Україні

Від танків до ППО: Rheinmetall будує чотири оборонні заводи в Україні

Німецький збройовий гігант Rheinmetall нарощує потужності в Україні після відкриття в червні свого першого заводу в країні. Другий - вже "на підході", розповів в інтерв'ю ТСН директор концерну Армін Паппергер.

Перший завод, який є СП з "Укроборонпромом", вже успішно працює. Rheinmetall має у власності 51% акцій цього підприємства, де здійснюється обслуговування БМП та основних бойових танків. Паппергер анонсував, що до кінця 2024 року на цих потужностях буде випущена перша надсучасна бойова піхотна машина Lynx.

"Перший завод уже готовий. Другий - на підході. І я тепер наполягаю на тому, щоб прискорити все це, бо часу ми не маємо, ми не повинні його втрачати", - зауважив він. 

На додачу до цього, оборонна компанія над створенням виробництва пороху й боєприпасів, при цьому ці потужності перевищать наявні українські у два-три рази. У планах - налагодження виробництва систем протиповітряної оборони, "щоб ви могли самі себе захищати". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танків та ББМ буде більше: Rheinmetall і Leonardo створили спільного оборонного гіганта
 
Паппергер розповів, що цілком задоволений захистом цих заводів в Україні.

"Ми проводимо потужну навчальну програму для людей, щоб навчити їх, що їм там робити. Я радий, що в деяких питаннях ми можемо просуватися дуже швидко. Звичайно, що з німецької, що з українського боку іноді виникає питання бюрократії, проте зрештою все працює", – сказав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Rheinmetall передав Україні ще 20 бойових машин піхоти Marder.

Головне