Від шторму "Борис" у Польщі постраждали 57 тисяч людей

Від шторму

Повені, які охопили південний захід Польщі, поставили під загрозу понад два мільйони людей. Заголом відомо про 57 тисяч постраждалих. Про це повідомив голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Ян Грабєц.

Нині режим стихійного лиха діє в 749 населених пунктах.

"Тут ми говоримо про стан стихійного лиха, а в наступній категорії – кількість постраждалих від підтоплення, тих, хто реально, попри рятувальні та захисні заходи, зазнав підтоплення. На зараз це 57 тисяч людей", - зазначив Грабєц.

Також стало відомо про 6 544 осіб, яких довелося евакуювати з підтоплених районів.

"11 502 будинки - як приватні, так і багатоквартирні - були затоплені або пошкоджені в результаті стихійного лиха. Повені також зачепили 6033 господарські будівлі та 724 громадські об'єкти, включаючи школи, дитячі садки, спортивні споруди та адміністративні будівлі, а також мости та дороги", - додав голова канцелярії прем'єр-міністра.

Як писав "Ми-Україна" раніше, штормова система "Борис" спричинила масштабні повені та зсуви в Північній Італії та Центральній і Східній Європі, призвівши до значних руйнувань та людських жертв.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.