Від російської атаки постраждав Національний технічний університет нафти і газу у Франківську

Від російської атаки постраждав Національний технічний університет нафти і газу у Франківську

Івано-Франківськ зазнав ракетного удару з боку російських загарбників вночі 22 червня. Внаслідок атаки постраждав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ), повідомили в самому навчальному закладі.

Університетська спільнота звернулась до випускників, партнерів та всіх небайдужих із проханням про допомогу та фінансову підтримку. 

"Кому небайдужа доля Alma mater, нафтогазової й енергетичної освіти та унікального в Україні університету, долучайтесь до збору на відновлення", - йдеться у дописі. 

У ньому вказані реквізити збору.

Раніше міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що постраждали кілька корпусів університету. За оцінкою міськради, в обласному центрі в результаті атаки вибито понад 800 вікон в різних будівлях міста, пошкоджено 14 будинків, більше 1000 квадратних метрів покрівлі зруйновано. Постраждали також дитячий садок та ліцей на Набережній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вдарили по навчальному закладу в Івано-Франківську: які наслідки

Нагадаємо, Україна цієї ночі червня зазнала чергового масованого ракетно-авіаційного удару. В цілому за ніч противник застосував 29 засобів повітряного нападу, серед яких 16 ракет різних типів, зокрема чотири "Калібри". Також противник запустив 13 ударних БаЛА типу Shahed-131/136. "Калібри", як встановили ВМС, агресор запускав не з Чорного, а з Азовського моря. Українські оборонці неба продемонстрували високу ефективність, знищивши 12 ракет та всі ворожі дрони-камікадзе. Ворог націлився на об'єкти критичної інфраструктури по всій країні, зокрема енергетичні. В результаті вже восьмої атаки на енергетику було пошкоджено обладнання в двох областях - Запорізькій та Львівській. 

Головне