Від початку доби відбулося 91 бойове зіткнення, ситуація на фронті залишається складною, - Генштаб

Від початку доби відбулося 91 бойове зіткнення, ситуація на фронті залишається складною, - Генштаб

На лінії фронту від початку доби загалом відбулось 91 бойове зіткнення. Найбільш інтенсивні бойові дії зафіксовані на Покровському, Лиманському та Куп’янському напрямках. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ

Ворог продовжує обстріли прикордонних населених пунктів Сумської та Чернігівської областей, використовуючи ствольну артилерію, РСЗВ та авіацію. 

На Покровському напрямку було зафіксовано найбільшу кількість боєзіткнень - російські окупанти здійснили 34 спроби просунутися вперед, але 27 атак було відбито, і ще сім боїв тривають. 

Важкі бої також продовжуються на Лиманському напрямку, де загарбницька армія атакувала позиції українських захисників поблизу Макіївки, Греківки та Новосадового, здійснивши 10 атак, з яких вісім вже відбито.

На Куп’янському напрямку противник чотири рази штурмував позиції українських військ у районах Синьківки та Глушківки, два боєзіткнення тривають досі. Крім цього, на Сіверському напрямку російські війська намагалися знайти слабкі місця в українській обороні, але п’ять атак поблизу Верхньокам’янського та Роздолівки були відбиті.

На інших напрямках, зокрема на Харківському, Краматорському та Торецькому, також тривають активні бойові дії, де українські війська тримають оборону та відбивають атаки ворога. Окупанти намагаються прорватися, але всі їхні спроби зустрічають потужний спротив українських захисників.

Як писали “Ми-Україна” раніше, армія російської федерації втратила за серпень в Україні 36 810 окупантів.

Головне