Від початку доби відбулося 78 бойових зіткнень, найбільша активність на Покровському напрямку

Від початку доби відбулося 78 бойових зіткнень, найбільша активність на Покровському напрямку

Російські війська продовжують спроби просунутися вглиб території України. Кількість бойових зіткнень зросла до 78. Найбільша активність спостерігається на Покровському напрямку, де відбулося близько 40% всіх боєзіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Прикордонні райони Сумщини зазнають інтенсивних артилерійських обстрілів. Під удар потрапили населені пункти Бачівськ, Рудак, Нововасилівка, Чернацьке, Порозок, Славгород, Карповичі, Грабовське та Покровка. Російські терористи також здійснили 20 авіаударів, використовуючи 38 КАБів.

На Харківському напрямку ворог двічі штурмував позиції в районі Вовчанська, один бій ще триває, а також ворог вдарив НАРами по Козачій Лопані. На Куп’янському напрямку відзначено сім атак, включаючи удари по Кругляківці.

На Лиманському напрямку зафіксовано сім атак в районах Новосадового, Греківки, Тернів та інших. Бій тривають також біля Макіївки.

Сіверський напрямок зазнав п’яти атак окупантів поблизу Білогорівки, Виїмки та Спірного. На Краматорському напрямку загарбники здійснили шість штурмових дій, біля Часового Яру ворог завдав 22 удари некерованими авіаракетами.

На Торецькому напрямку відбулось чотири атаки, ворог атакував Нью-Йорк і Неліпівку, при цьому авіація агресора завдала ударів по Дружбі та Плещіївці.

Найбільша кількість боєзіткнень зафіксована на Покровському напрямку, де відбулося 33 спроби просунутися в районах Воздвиженки, Зеленого поля, Михайлівки та інших. Українські захисники відбили 28 атак на цьому напрямку.

На Курахівському напрямку ворог здійснив 10 атак поблизу Костянтинівки та Карлівки, бої тривають. На Времівському напрямку зафіксовано три атаки в напрямку Вугледара та Володимирівки.

На Оріхівському напрямку ворог завдав удари КАБами  по Новоданилівці, Новоандріївці, Новодарійвці та П’ятихаткам. На Придніпровському напрямку активних атак не проводилось.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський відвідав прикордонні території Сумської області, де провів нараду з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Головне