Від початку доби відбулось 92 бойових зіткнень: Генштаб назвав найважчі напрямки

Від початку доби відбулось 92 бойових зіткнень: Генштаб назвав найважчі напрямки

Росіяни зосередили основні зусилля на Покровському та Курахівському напрямках, де відбулася більшість атак від початку доби. Також окупанти активні на Лиманському, Куп’янському та Времівському напрямках. Кількість ворожих 28 жовтня атак зросла до 92. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Покровському напрямку війська рф здійснили вже 21 спробу потіснити захисників України із займаних позицій в районах Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Вишневого. ЗСУ відбили 17 атак противника на напрямку. 

На Курахівському напрямку загарбники 29 разів атакували українські підрозділи, намагаючись просунутися у районах Зоряного, Максимільянівки, Новодмитрівки, Катеринівки та Антонівки. Наразі триває 19 боєзіткнень.

На Харківському напрямку війська рф  штурмували позиції підрозділів України в районі Вовчанська. Крім того, ворог вдарив авіабомбами по Харкову та некерованими авіаційними ракетами - по Міловому.

На Куп’янському напрямку сім разів ворог атакував українські позиції. ЗСУ відбивають ворожі штурми неподалік Колісниківки, Синьківки, Кругляківки, Першотравневого та Лозової. Бої тривають на шести локаціях, де ворог активно використовує бомбардувальну авіацію. Лише за сьогодні було скинуто вже 12 авіаційних бомб.

На Лиманському напрямку підрозділи росії атакували в районах Греківки, Зарічного, Тернів та Торського. Відбито вже п’ять атак, три боєзіткнення тривають. 

На Сіверському напрямку ворог завдав авіаударів п’ятьма КАБами по Сіверську та по району Стародубівки.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили дві штурмові дії поблизу Часового Яру та Ступочок. Окупанти завдали ударів по Часовому Яру, Стінкам та Олександро-Шультиному, застосовувалися авіабомби та некеровані авіаракети.

На Торецькому напрямку українські захисники відбили ворожу атаку в районі Торецька.

На Времівському напрямку загарбники провели вісім атак позицій українських військ поблизу Богоявленки та Новоукраїнки. 

На Оріхівському напрямку противник бив по району Малої Токмачки, скинувши при цьому 16 авіабомб.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив одну безуспішну спробу штурму та завдав удару некерованими авіаракетами по Миколаївці.

Крім того, на Курщині росіяни завдали 14 авіаційних ударів, застосувавши 22 КАБ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, безпілотники атакували Воронезьку область росії у ніч з 27 на 28 жовтня. У результаті стался пожежа на місцевому спиртовому заводі.

Головне