Від початку доби сталося 80 бойових зіткнень: Генштаб назвав найважчі напрямки

Від початку доби сталося 80 бойових зіткнень: Генштаб назвав найважчі напрямки

Українські захисники продовжують відбивати атаки російських військ, завдаючи їм втрат у техніці та живій силі. Від початку доби 13 жовтня на фронті сталося 80 бойових зіткнень. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Курахівському напрямку окупанти провели 19 атак поблизу Кремінної Балки, Ізмайлівки, Новоселидівки, Курахівки, Гірника, Максимільянівки, Костянтинівки та Катеринівки. Наразі точиться три бої у районах Новоселидівки та Кремінної Балки. Крім цього ворог скинув авіаційні бомби на Курахове та Іллінку.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 15 спроб потіснити українських воїнів із займаних позицій у районах населених пунктів Сухий Яр, Лисівка, Промінь та Селидове. Сили оборони стримують натиск та відбили 13 атак противника, два боєзіткнення ще триває. Ворог концентрує основні зусилля поблизу Селидового, де відбулось 12 боїв.

На Куп’янському напрямку захисники України відбивають шість ворожих атак неподалік Петропавлівки, Піщаного, Вишневого, Копанок та Лозової, одне з цих боєзіткнень вже завершилось. 

На Лиманському напрямку за день армія рф здійснила десять атак біля Греківки, Дружелюбівки, Тернів та Торського. П’ять боєзіткнень на цей час завершилися, ще п’ять - тривають.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили ворожий штурм поблизу Часового Яру.

На Торецькому напрямку відбулося дві ворожі атаки в районі Щербинівки.

На Времівському напрямку підрозділи військ України відбивають наступ росіян неподалік Золотої Ниви. 

На Оріхівському напрямку двічі окупанти намагались потіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій. Поблизу Роботиного триває боєзіткнення.

На Придніпровському напрямку українськими захисниками відбито чотири ворожі атаки, ще одна - триває.

Сумська область зазнала чергових артобстрілів з території росії. Агресор здійснив авіаудари по населених пунктах, застосувавши 13 КАБів.

За наявною інформацією, на Курщині армія рф завдала дев’ять ударів 12 КАБами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська ростріляли девʼять українських військових в Курській області російської федерації.

Головне