Від початку доби на фронті відбулося 74 бойових зіткнення, - Генштаб ЗСУ

Від початку доби на фронті відбулося 74 бойових зіткнення, - Генштаб ЗСУ

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у вечірньому зведенні.

Найбільше атак окупанта прийшлося на Курахівський напрямок. Поблизу Цукуриного, Гірника, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки протягом дня відбулось 17 бойових зіткнень.П’ять атак окупанта досі тривають.

Ворог 14 разів намагався штурмувати і Покровський напрямок. Нині тривають бої у двох локаціях в районах Лисівки та Селидового. Авіація окупантів била протягом дня КАБами по Чунишиному.

Війська рф обстрілюють прикордонні райони Сумщини та Харківщини. Зокрема,на  райони Білопілля, Вишеньок,Студенка, Павлівки, Степного, Токарівки та Уланового скинули 16 КАБів. Від артобстрілів терористичної армії сьогодні постраждала низка населених пунктів Чернігівської та Сумської областей. Десять авіаційних ударів ворог завдав по Курській області рф.

Дві ворожі атаки відбулося на Харківському напрямку у районах Вовчанська та Стариці.Тривають бої, проте ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня намагається просунутися до позицій українських військових в районах десяти населених пунктів. Дев’ять атак противника тривають неподалік Синьківки, Новоосинового, Курелівки, Новоселівки, Колесниківки та Стельмахівки. Потягом доби на напрямку зафіксовано 17 бойових зіткнень.

Агресор збільшив кількість атак до десяти на Лиманському напрямку. Сім штурмів відбулося у районі Торецька. На Краматорському напрямку наші захисники продовжують відбивати атаки окупантів біля Часового Яру та Григорівки. Наступ в напрямку Ступочок відбито українськими воїнами, пишуть у Генштабі

На Времівському напрямку агресор активних наступальних дій не проводив. А пʼять безуспішних для окупантів бойових зіткнень відбулося на Оріхівському напрямку. На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулось, додають у  командуванні.

Нагадаємо, рф продовжує наступ на Вугледар.За словами голови Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна у громаді залишається понад 100 цивільних.

Як писав "Ми-Україна"30 вересня ,рф скинула 12 керованих авіабомб по Курщині.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.