Від початку доби на фронті відбулося 109 боєзіткнень, найбільше росіяни атакують на Покровському напрямку

Від початку доби на фронті відбулося 109 боєзіткнень, найбільше росіяни атакують на Покровському напрямку

На фронті відбулося 109 бойових зіткнень. Найбільше ворог атакує на Покровському напрямку, там за день Сили оборони відбили вже 17 атак. Про це повідомили у зведенні Генштабу.

Прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей продовжують потерпати від цинічних артобстрілів з території російської федерації. Від вогню ствольної артилерії та РСЗВ постраждали населені пункти Ходине, Карповичі, Грабовське, Запсілля, Гірськ та Могриця.

На Харківському напрямку російські окупанти 13 разів атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку росіяни здійснили 11 штурмових дій неподалік Синьківки, Вільшаної, Петропавлівки, Новоселівки, Берестового та Стельмахівки. 

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала 15 разів наші позиції поблизу Макіївки, Греківки та Тернів. 

На Сіверському напрямку сили оборони відбили чотири ворожі атаки неподалік Білогорівки та Верхньокам’янського. 

На Краматорському напрямку окупанти шість разів здійснювали штурмові дії поблизу Часового Яру, Григорівки, Андріївки та Кліщіївки. 

На Торецькому напрямку противник атакував сім разів неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка. 

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили найбільшу кількість спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Прогрес, Новоселівка Перша, Лозуватське, Новоолександрівка та Яснобродівка.

На Курахівському напрямку ворог дев’ять разів атакував поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Побєди. 

На Времівському напрямку окупанти значно активізувався. Тут противник намагався прорвати українську оборону біля Урожайного, Макарова, Костянтинівки та Великої Новосілки.

Нагадаємо, росіяни двічі вдарили по селищу Буда на Харківщині, обірвавши життя двох людей та поранивши ще понад два десятки. Загиблими виявились співробітники Нацполіції та Держслужби з надзвичайних ситуацій, інформує МВС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кабінет міністрів ухвалив постанову про зовнішній вигляд намогильних споруд Національного військового меморіального кладовища (НВМК). Вони будуть двох форм — козацький хрест або прямокутна таблиця. Про це повідомили Мінветеранів.

Головне