Від дощів з грозами до спеки +33°C: які сюрпризи підготувала для українців погода 3 серпня

Від дощів з грозами до спеки +33°C: які сюрпризи підготувала для українців погода 3 серпня

Погода в Україні 3 серпня визначається низкою атмосферних атмосферних утворень - над центральною частиною Європи розташується антициклон Julian, над Чорним морем - антициклон Halil, а між ними - невеликий безіменний "циклончик".

Як розповіла синопткиня Наталка Діденко повідомляє, це спричинить дощі та грози у західних областях України, на півночі (крім Сумщини), у Вінницькій та Одеській областях. У другій половині дня локальні опади можливі на Черкащині, Полтавщині та місцями у Дніпропетровській області.

Південь та схід країни перебуватимуть під впливом антициклону Halil, тому там очікується суха та сонячна погода.

Температура повітря варіюватиметься залежно від регіону.:

  • на заході та північному заході буде прохолодно, +19...+23°C;
  • у північних областях трохи потепліє до +22...+25°C;
  • центральна частина країни очікує +29...+31°C, на Вінниччині +26...+28°C;
  • східні області зазнають спеки +30...+33°C;
  • на півдні України також буде спекотно, +30...+33°C, лише у північних районах Одещини трохи прохолодніше, +27...+29°C.

У неділю, 4 серпня, вночі дощі з грозами пройдуть майже по всій Україні. Вдень захід та північ країни опиняться у сухому повітрі, а в центрі, на сході та півдні можливі локальні грозові дощі. Спека на півдні та сході спаде.

У Києві в суботу очікується прохолодна погода, близько +24°C, можливий дощ з грозою. Неділя в столиці буде сухою і теплою.

Діденко попереджає про можливі перепади атмосферного тиску через зміну повітряних мас, що може вплинути на самопочуття метеозалежних людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Мінагро спрогнозували, що через рекордну спеку врожай ранніх зернових скоротиться на 5%. Пізні культури втратять близько 15%. 

Головне